Новий посол Польщі розповів, чим найперше займеться в Україні

Новий посол Польщі розповів, чим найперше займеться в Україні

Укрінформ
Новопризначений посол Польщі в Україні Ян Пєкло після приїзду в Україну намагатиметься зав’язати тісні контакти з представниками органів влади в Україні, не втрачаючи напрацьованих за багато років добрих контактів в неурядовому секторі.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Як посол Польщі в Україні маю намір налагодити співпрацю з українськими друзями, яких дуже ціную, в дещо іншому, політичному, вимірі. Йдеться про представників Верховної Ради, Уряду, громадянського суспільства. До останнього часу, як діяч неурядових організацій, я займався співпрацею з представниками громадянського суспільства в Україні. І я не маю намірів відмовлятися від цього, а продовжуватиму співпрацювати дуже міцно”,- заявив Пєкло.

За його словами, сьогодні Україна і Польща мають “величезний шанс”, щоб реалізувати проект тісної співпраці, який досі з різних причин не вдавалося реалізувати.

Пєкло досить оптимістично дивиться і на вирішення складних історичних проблем у взаєминах між країнами.

“Я дивлюся на це з оптимізмом, адже в нас не має іншого виходу. Якщо ми хочемо реалізовувати проект європейської інтеграції України, то мусимо піднятися над злобою і проблемами минулого, і думати про майбутнє”,- заявив він.

Майбутній польський посол в Україні наголосив на потребі успішного завершення процесу європейської інтеграції України.

“Якщо зможемо це зробити, то це допоможе змінити також існуючу систему в Росії, адже Україна буде для неї прикладом. З іншого боку, ми не маємо іншого виходу: лише незалежна, інтегрована з Європою Україна є у змозі забезпечити безпеку всього європейського проекту і східних кордонів ЄС”, - констатував Пєкло.

Ключем для вирішення багатьох українських проблем він назвав децентралізацію і реформу місцевого самоврядування, в чому допомога Польщі може стати для України у пригоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-