Савченко нікого не звинувачує через тривале звільнення

Савченко нікого не звинувачує через тривале звільнення

Укрінформ
Надія Савченко нікого не звинувачує у тому, що її звільнення тривало майже два роки.

На прес-конференції в Києві вона подякувала навіть ворогам і принагідно розповіла "життєвий" анекдот, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Летів горобець узимку. Летів, летів, змерз - упав. А впав у коров'ячий послід теплий. От він відігрівся і почав цвірінькати. Прийшла лисиця, витягла його з лайна і з'їла. Так от, не всякий той ворог, що на тебе наклав, і не всякий той друг, що тебе з лайна витягнув. І мораль басні така: потрапив у лайно - сиди і не "чірікай". Тому чи маю я ще право когось звинувачувати? За що? За те, що я там просиділа два роки?" - сказала Савченко.

Вона зазначила, що її адвокати "не шкодували" її почуттів, і це їй до вподоби. "Як Коля (Полозов. - Ред.) сказав: ну так треба було не попадатися. Все правильно. Була б граната, не попалася б. Блін, не було гранати!" - емоційно сказала колишня бранка.

За словами Надії, вона "чудово розуміє, що політика - це дуже гнила штука", але нікого не звинувачує.

"Так, мені хотілося не сидіти ані дня. Але, з іншого боку, хотіла вийти на волю - ну, так убий себе - і будеш вільна! Тобто я ні до кого претензій не маю. Я дякую всім, як вийшло. Навіть ворогам дякую за те, що проти вас це вийшло все одно. Не завдяки - всупереч, але вийшло. Тому претензій ні до кого не маю: затягувалось чи не затягувалось... Головне, щоб решта не затягувалась. Я буду працювати для цього", - підкреслила Савченко, маючи на увазі інших українських політв'язнів у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-