Санкції проти Росії треба посилити, аби звільнити усіх політичних в’язнів – президент КУК

Санкції проти Росії треба посилити, аби звільнити усіх політичних в’язнів – президент КУК

Укрінформ
Для звільнення політичних в’язнів, незаконно утримуваних на території РФ, необхідне посилення санкцій проти Росії.

Таку думку висловив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на Росію з вимогами звільнення усіх незаконно ув’язнених громадян України та накласти санкції на відповідальних за їх ув’язнення та інші порушення прав людини», - сказав Грод.

Він закликав канадських парламентаріїв ухвалити «акт Магнітського», який дозволить карати іноземних чиновників, відповідальних за порушення прав людини у себе в країні. «Подібне законодавство та накладення санкцій на російських чиновників, відповідальних за незаконне ув’язнення громадян України, стануть потужним сигналом, що порушення РФ основоположних прав та свобод людини є неприйнятним для Канади. Тому ми закликаємо канадських парламентаріїв ухвалити «акт Магнітського», - наголосив Грод.

Він додав, що наразі у Росії незаконно ув’язненими є більше 20 українців, серед яких: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк та Ахтем Чийгоз. «Ці бранці та борці за права людини перебувають у центрі російської цинічної та деструктивної інформаційної війни, направленої як всередину РФ, так і за кордон. Російський режим продовжує ігнорувати неодноразові заклики міжнародної спільноти до їх негайного звільнення, демонструючи зневагу до міжнародного законодавства та прав людини», - підсумував президент КУК.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня до обох палат канадського парламенту були подані законопроекти, які, за прикладом американського «списку Магнітського», передбачають накладення особистих санкцій на російських чиновників, пов’язаних із порушенням прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-