Україна боротиметься за Карпюка і Клиха – Президент

Україна боротиметься за Карпюка і Клиха – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна боротиметься за визволення бранців Кремля Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.

Про це він заявив під час зустрічі з адвокатами Марком Фейгіним та Миколою Полозовим, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко звернув увагу на відсутність на зустрічі ще одного адвоката Іллі Новікова, який зараз перебуває в Чечні.

"Вони (російські суди – ред.) просто штампують ці псевдовироки і навіть терміни ув'язнення не змінюються", - наголосив Президент.

Він запевнив, що продовжить боротися за їх звільнення та повернення на Батьківщину, як боровся і за звільнення Надії. "І за них ми будемо боротися. Докладемо максимум зусиль для того, що вони повернулися до України", - підкреслив Порошенко та додав, що Україна вважає Карпюка та Клиха політичними в'язнями, а за Мінськими угодами всі в'язні мають бути звільнені.

Адвокат Микола Полозов звернув увагу на питання кримських татар та погіршення їх становища на окупованому півострові. "Ми бачимо, що зараз ускладнюється ситуація в Криму. Здебільшого це стосується кримських татар. Вони є громадянами України і ми бачимо, що Росія, фактично за етнічною ознакою, обирає нових жертв, нових в’язнів. Там не тільки кримінальні справи відбуваються, але й пропадають люди", - зазначив він.

Глава держави наголосив, що питання кримськотатарського народу нині одне із пріоритетних і у його роботі, як Президента, і у роботі багатьох політиків, дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-