Геращенко: Звільнення заручників блокують попри компроміси з боку Києва

Геращенко: Звільнення заручників блокують попри компроміси з боку Києва

Укрінформ
Процес обміну заручників, які перебувають у полоні на тимчасово окупованій Російською Федерацією частині Донбасу та на території РФ, залишається заблокованим.

Про це представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко повідомила у Фейсбуці.

"Зустрілася з мамами і дружинами заручників, що їх утримують на окупованому Донбасі бойовики... За дорученням Президента розповіла мамам, що Порошенко піднімав питання розблокування звільнення заручників на останніх телефонних переговорах в "нормандському форматі", ще раз наголошуючи, що українська сторона готова тут до компромісів, що ми зробили пропозицію по звільненню 25-50, але процес заблоковано", - написала Геращенко.

Водночас вона запевнила, що робота зі звільнення українських полонених продовжується: "Україна своїх не залишає ніколи! Маємо звільнити всіх! І як би мені хотілося, щоб це трапилося якнайшвидше".

Геращенко повідомила, що підтримати мам і дружин українських заручників прийшла Надія Савченко. За словами першого віце-спікера, Савченко запевнила, що докладатиме всіх зусиль для сприяння у звільненні бранців.

"Мами розповіли мені, що сьогодні зустрічалися з послами країн-учасниць "нормандського формату", вимагаючи, аби саме гуманітарна тема і проблематика звільнення заручників були в центрі уваги високих переговорів", - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-