Штати підтримали позицію Порошенка

Штати підтримали позицію Порошенка

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтримав позицію глави Української держави, який заявив про намір України повернути Крим і Донбас так само як повернули додому Надію Савченко.

З відповідною заявою виступив у середу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це Росія незаконно окупувала Крим та залишається там, отже ми дійсно вважаємо, що Крим має бути повернутий тому, кому він належить по закону, а саме Україні", - відповів Тонер на запитання одного з журналістів про те, чи не має занепокоєнь Держдеп з приводу войовничих заяв Порошенка про повернення Криму й Донбасу.

"Що стосується східної України, наша позиція залишається чіткою, що Росія та сепаратисти, яких вона активно підтримує на сході України, повинні дотримуватись своїх зобов'язань за Мінськом, що забезпечує шлях до розв'язання цього триваючого конфлікту", - підкреслив Тонер.

Він також повторив зміст останньої заяви держсекретаря США Джона Керрі, що звільнення Надії Савченко має стати поштовхом для повної імплементації Мінських домовленостей. Це включає, в тому числі, реальне, всеосяжне та стійке припинення вогню на сході України; повний доступ для ОБСЄ в конфліктній зоні; вибори відповідно до законодавства України, які відповідають стандартам ОБСЄ і проводитимуться під моніторингом БДІПЛ ОБСЄ; виведення іноземних сил та озброєння; повернення Україні повного контролю над її кордоном, підкреслив Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Надією Савченко у середу в Києві, зокрема зазначив: "Цей день, коли в Україну повернулася Надія - Надія Савченко і надія, і тверда віра в нашу перемогу. І так, як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-