Климпуш-Цинцадзе про

Климпуш-Цинцадзе про "безвіз": Якщо не у липні, то на початку вересня

Укрінформ
Якщо Європарламент не встигне скасувати візові вимоги для України у липні, то на це рішення українська сторона очікує на початку вересня.

Про це заявила у середу у Брюсселі віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо це має статися восени – то на початку вересня», - наголосила вона.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що українська сторона з розумінням ставиться до планування роботи керівних інституцій ЄС, які відповідають за ухвалення рішення про скасування візових вимог для українців.

Коментуючи заяви деяких експертів про те, що це рішення може бути ухвалене не раніше кінця року, вона наголосила, що це буде великим розчаруванням для України, яка чітко виконала всі критерії та зобов’язання перед ЄС у питанні візової лібералізації.

Урядовець також критично оцінила позиції деяких країн ЄС, які виступають з ініціативою об’єднати в одному пакеті на шляху візової лібералізації Україну, Грузію, Туреччину та Косово.

«Кожна окрема країна повинна оцінюватися відповідно до її досягнень в імплементації умов та вимог, які висунуті перед кожною країною. Ми мали чіткий план, і ми виконали всі критерії цього плану візової лібералізації», - наголосила віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ проведе перші слухання щодо переговорної позиції з Радою ЄС про скасування візових вимог для українських громадян. Доповідачем з цього питання призначено болгарського депутата Марію Габріель (група Європейської народної партії).

Планується, що Рада ЄС розгляне питання візової лібералізації для України 10 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-