Бійня під Радою: у ГПУ кажуть, що четверо підозрюваних - екс-нардепи

Бійня під Радою: у ГПУ кажуть, що четверо підозрюваних - екс-нардепи

Укрінформ
Серед 15 підозрюваних у масових заворушеннях під стінами Верховної Ради 31 серпня 2015 року фігурують чотири колишні народні депутати.

Про це в ефірі «112 каналу» заявив прокурор Генеральної прокуратури Андрій Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це - 15 підозрюваних, які брали безпосередню активну участь у масових заворушеннях... Наразі (серед 15 підозрюваних - ред.) є представники як партії «Свобода», так і інших політичних партій, є громадяни, які не мають стосунку до будь-яких політичних партій. Можу лише повідомити, що є серед них колишні чотири народні депутати України», - сказав він.

За його словами, крім «свободівців», серед підозрюваних фігурує також один представник політичної партії «Блок Петра Порошенка», усі інші особи - позапартійні.

«Ми не прив'язуємося до того, якої політичної приналежності є особа. Ми прив'язуємося до того, чи особа, на наше переконання, скоїла кримінальне правопорушення і чи до доведена її винуватість у цих діях», - підкреслив прокурор.

Водночас Шевченко розповів, що усім 15 підозрюваним інкримінується «активна участь у масових заворушеннях під час подій 31 серпня 2015 року поблизу Верховної Ради, опір співробітникам правоохоронних органів, а деяким з них - спричинення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів».

Він також зауважив, що існують інші кримінальні провадження щодо бійки під стінами ВР 31 серпня минулого року, зокрема щодо загибелі нацгвардійців, але слідство щодо них ще триває.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року в ході акції протесту проти внесення змін до Конституції в бік правоохоронців до будинку Верховної Ради з натовпу було кинуто бойову гранату. Загинули четверо бійців Національної гвардії.

20 травня 2016 року в ГПУ повідомили, що процесуальним керівником до Головного слідчого управління Національної поліції України направлено доручення про відкриття матеріалів провадження 15-м підозрюваним та їхнім захисникам за фактом масових заворушень 31 серпня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-