Посол ЄС про сайт

Посол ЄС про сайт "Миротворець": Ви втрачаєте друзів

Укрінформ
Публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали на окупованому Донбасі і отримали акредитацію невизнаної тамтешньої влади, зашкодить репутації України.

Про це глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський сказав під час дискусії "Як бути успішним в Європі?" в рамках Днів Європи в Києві.

"Інвестиція в репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем"- це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - наводить його слова BBC-Україна.

Він пояснив, що в цьому списку є і журналісти-друзі України, але їхня безпека може бути під загрозою. "Так ви втрачаєте друзів", - додав глава представництва ЄС в Україні.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпшу-Цинцадзе у своєму виступі з цього приводу сказала, що українська влада має вибачитися перед журналістами за цей інцидент.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня сайт "Миротворець" опублікував файли зі списками більше 4000 журналістів, які одержали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР". У списку прізвища українських та іноземних журналістів, їхні мобільні контакти і період перебування на території самопроголошених республік.

Оприлюднення списку викликало різку критику з боку медіа-організацій, Генеральна прокуратура порушила провадження за перешкоджання журналістській діяльності.

19 травня на сайті "Миротворець" з'явився оновлений список, датований лютим 2016 року, що містить 5412 записів, серед яких 2082 це російські журналісти, а 1816 - журналісти інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-