Президент розповів про дорожню карту реформ в Україні

Президент розповів про дорожню карту реформ в Україні

Укрінформ
Дорожньою картою реформ в Україні є Угода про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час церемонії підняття Європейського прапора на площі перед АПУ з нагоди Дня Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що є дорожньою картою цих реформ? Це асоціація України і Європейського Союзу, Угоду яку ми підписали два роки тому. Дорожня карта - це є план дій щодо безвізового режиму, що складав 140 пунктів, які ми виконали. І нині ми знаходимося напередодні надання Європейським Союзом для українських громадян права вільно подорожувати Європейським Союзом. Це перший крок до повернення України у велику європейську родину", - сказав Порошенко.

Так, за словами Президента, нині Україна має подолати два ключових виклики. Перший - ефективне протистояння російській агресії. Саме тому лише за два роки було побудовано українську армію. "І вчора на засіданні РНБО був прийнятий історичний документ - Стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою картою реформування сектору оборони і безпеки, і побудова нового рівня співпраці України і НАТО", - зауважив він.

Другим викликом, підкреслив Порошенко, є виклик амбітних, ефективних, всеохоплюючих і системних реформ.

"Реформи, які змінять Україну, які побудують Європу в Україні, які відновлять справедливість, які зроблять Україну надзвичайно ефективною державою. Реформи - це також зміни до Конституції у частині верховенства права, що є кроком для встановлення справедливості. Це і потужні антикорупційні кроки... Ми всі є творцями нашого спільного прогресу. Ми всі прагнемо, аби Україна стала справжньою історією успіху, і я впевнений у тому, що все у нас вийде", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-