Порошенко переконував Меркель у необхідності озброєної місії на Донбасі

Порошенко переконував Меркель у необхідності озброєної місії на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Співрозмовники констатували, що не зважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню напередодні Великодня, безпекова ситуація на Донбасі продовжує залишатися складною", - йдеться у повідомленні.

Президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.

Порошенко в цьому контексті підкреслив важливість розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Він звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій.

Співрозмовники наголосили на важливості продовження діалогу щодо звільнення усіх заручників. Крім того, під час розмови було скоординовано позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні Саміту G7 у Японії.

Порошенко також закликав Францію та Німеччину пришвидшити внутрішньо європейські процедури з надання українцям безвізового режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-