Пом'якшення ставлення до Росії стане трагедією для кримських татар – Джемілєв

Пом'якшення ставлення до Росії стане трагедією для кримських татар – Джемілєв

Укрінформ
Відновлення західними країнами "нормальних" відносин із Росією означатиме трагедію для кримськотатарського народу.

Таку думку в інтерв’ю канадському суспільному мовнику СВС News висловив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Якщо західні країни вирішать відновити стосунки із Росією та знову стати друзями - для усього кримськотатарського народу це стане трагедією», - сказав Джемілєв.

Він наголосив, що не розуміє, як будь-хто може починати діалог із президентом РФ Володимиром Путіним. «Поки окупація нашої землі не скінчиться, не може бути й мови про жодні домовленості», - зазначив лідер кримських татар.

За його словами, «людська гідність на півострові постійно утискається», тож кримські татари стурбовані пом’якшенням позиції Канади щодо анексії.

Він додав, що під час обговорення різними країнами можливості зняття санкцій чи пом’якшення ставлення до Росії, «кримські татари відчувають себе зрадженими».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо ще кілька місяців тому висловився за відновлення діалогу із Росією. Втім, він наголосив, що планує використовувати дискусію із Путіним задля донесення до нього думки про неприпустимість порушення міжнародного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-