В ЄС прокоментували

В ЄС прокоментували "перенесення" безвізу з Україною

Ексклюзив
Укрінформ
Євросоюз окремо не виділяє Україну серед інших третіх країн у процесі ухвалення рішення про скасування візового режиму.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив офіційний представник керівної інституції ЄС.

"Перенесення? Ми ніколи не називали поки що конкретних дат. Питання про скасування візового режиму для України буде розглянуте на наступному засіданні Ради ЄС 10 червня. Також нам ще треба обговорити це питання з Європарламентом", - пояснив ситуацію співрозмовник агентства.

Він наголосив, що Євросоюз не виділяє окремо Україну серед усіх третіх країн щодо процесу візової лібералізації. Дипломат нагадав, що, окрім України, як відомо, сьогодні у процесі "безвізу" актуально йдеться про Туреччину, Грузію та Косово.

"Так, насправді, сьогодні Рада ЄС розгляне і ухвалить зміни до механізму можливого призупинення безвізового режиму для третіх країн, якщо для цього будуть підстави. Але це відбудеться не через Україну, але у загальному контексті візової політики ЄС", - наголосив офіційний представник керівної інституції ЄС.

Він також відзначив, що сьогодні у Брюсселі відбувається надзвичайне засідання Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ: "Але воно терміново скликане не через Україну".

Раніше посол України при ЄС Микола Точицький в інтерв'ю "Європейській правді" заявив, що країни ЄС обговорюють можливість перенесення введення безвізового режиму для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-