Україна все ще має шанси отримати півмільярда на оборону - Гербст

Україна все ще має шанси отримати півмільярда на оборону - Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
У четвер Палата представників США затвердила бюджет Пентагону на 2017 рік, військова підтримка Україні визначена в розмірі лише $150 млн. Порівняно з нинішнім роком, ця сума є вдвічі меншою.

Водночас, шанси, що кінцевий варіант закону передбачатиме $500 млн для України, все ще залишаються, зазначив у ексклюзивному коментарі Укрінформу колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Для остаточного затвердження законопроект має бути прийнятий як Палатою представників, так і Сенатом, а після цього - підписаний Президентом. Якщо глава Білого дому накладе вето на документ, Конгрес потребуватиме підтримки двох третин законодавців у верхній та нижній палатах, щоб набув чинності закон", - зауважив експерт.

Проект закону H.R. 4909 - оборонний бюджет США на 2017 рік – "був прийнятий лише Палатою, і тепер цей документ перебуває на розгляді в Сенаті". 

Експерт нагадав, що Комітет Сенату з питань Збройних сил минулого тижня оприлюднив свою позицію щодо законопроекту. "В тому, що стосується України, документ пропонує виділення до $500 млн", - зазначив Гербст.

Водночас він звернув увагу, що рівно половина цієї суми залежить від серйозних реформ у сфері оборони України. "Це те, чого ще не відбулося", - підкреслив Гербст. 

За його словами, Палата представників і Сенат за процедурою в будь-якому разі повинні узгодити оборонний бюджет, у тому числі й тієї частини, що стосується України. 

"Я очікую, що Україна отримає більше $150 млн, але навряд чи вона отримає більше, ніж $250 млн, якщо не буде проведено реальної реформи в оборонній сфері", - підсумував Гербст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-