Справа Карпюка-Клиха: МЗС засуджує вердикт присяжних

Справа Карпюка-Клиха: МЗС засуджує вердикт присяжних

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засуджує рішення російської колегії присяжних про визнання винними Миколи Карпюка і Станіслава Клиха в участі в бойових діях проти федеральних військ РФ під час Чеченської війни в 1994-1995 роках, загибелі і пораненнях кількох десятків російських солдатів.

Про це у Twitter написала речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Вердикт колегії присяжних у справі М.Карпюка, С.Клиха ще раз засвідчив політичний характер процесу. Рішуче засуджуємо", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко заявив, що вважає Миколу Карпюка і Станіслава Клиха українськими політв'язнями у Росії, та пообіцяв зробити все можливе для їх звільнення.

Раніше у четвер присяжні на суді в Грозному назвали версію обвинувачення доведеною. Але при цьому заявили, що на поблажливість заслуговує лише Станіслав Клих. Тепер держобвинувачення має оголосити, якого покарання вимагає для українців.

Російське обвинувачення ставить за провину Карпюку та Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 року у Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, катували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-