Мінська зустріч: Бойовики досі блокують звільнення заручників

Мінська зустріч: Бойовики досі блокують звільнення заручників

Укрінформ
Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи сьогодні у Мінську українська сторона вчергове порушувала питання про розблокування процесу звільнення українських заручників із непідконтрольних українській владі населених пунктів на Донбасі. 

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Під час сьогоднішньої зустрічі Тристоронньої контактної групи йшлося й про виконання представниками окремих районів Донецької та Луганської областей узятих на себе зобов'язань протоколом від 19 вересня 2014 року - йдеться про звільнення всіх територій, захоплених усупереч цим домовленостям, у тому числі, й Дебальцево", - написала Оліфер.

Вона так само зазначила, що розмова про звільнення заручників продуктивною не була й досі процес звільнення людей залишається заблокованим. 

"Представники окремих районів Донецької та Луганської областей заблокували звільнення заручників, цей процес не вдається розблоковувати: звільнення заручників вони прив'язують до амністії, хоча ці процеси ніяк не пов'язані між собою і є речами абсолютно різного порядку", - доповнила Оліфер.

Вона підкреслила, що допуск експертів Червоного Хреста до українських заручників, які знаходяться на непідконтрольній Україні частині Донбасу, також заблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-