Система е-декларацій має запрацювати до кінця року - Петренко

Система е-декларацій має запрацювати до кінця року - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що головним завданням держави у боротьбі з корупцією має стати запровадження до кінця цього року електронної системи декларування доходів чиновників.

Про це він заявив у середу на парламентських слуханнях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Великим успіхом стало те, що ми спромоглися прийняти рішення про запровадження системи моніторингу життя чиновників і системи електронного декларування. На сьогодні це питання ще на етапі імплементації, але вже зараз всі декларації держслужбовців у паперовому вигляді були вперше оприлюднені, і це великий успіх", - наголосив Петренко.

Важливим кроком у боротьбі з корупцією, за його словами, стало й те, що в Україні відкрито всі реєстри нерухомості і бізнесу чиновників, а також створення "політично незалежних спеціальних правоохоронних органів".

"Але цього недостатньо, поки в державі не буде запроваджено повноцінну систему електронного декларування", - наголосив міністр. "І це наш спільний обов"язок, щоб в цьому році держслужбовці, які займають найвищі посади, здали свої декларації в електронному вигляді, і щоб ці декларації стали публічними і звіреними з усіма реєстрами", - додав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-