Суд Ліона не припиняв міжнародний розшук Януковича – ГПУ

Суд Ліона не припиняв міжнародний розшук Януковича – ГПУ

Укрінформ
Суд Ліона призупинив публікацію файлів щодо міжнародного розшуку Януковича, але не сам розшук.

Про це в коментарі "Громадському" заявив начальник відділу управління спецрозслідувань ГПУ Юрій Безщасний, котрий безпосередньо є старшим слідчої групи у справі Януковича.

Він додав, що доступ до цих файлів зупинено лише на час розгляду скарги Януковича, яку той подав на розшук до суду Ліона.

Безщасний також зазначив, що управління ще два місяці тому зверталося до Інтерполу щодо інформації про розшук екс-президента України. Наразі відповіді не отримали.

"Я сумніваюсь, що він може виїхати кудись за межі Росії", – сказав Безщасний.

Водночас слідчий наголосив, що Янукович, згідно з процесуальним кодексом, міг би надати письмові свідчення у справі щодо нього, але він цього не робить.

Також через адвокатів підозрюваного йому пропонували інші способи дати свідчення: прийти в посольство України чи консульство на території Російської Федерації, щоб там можна було встановити його особу і допитати в режимі відеоконференції. На це теж не було позитивної відповіді.

Водночас жоден із уповноважених органів РФ не надав ствердних відповідей про те, що Янукович справді перебуває в Росії, відтак отримати дозвіл від компетентних органів на допит Януковича на території Росії не видається для українських слідчих можливим, додав Безщасний.

Раніше Генпрокуратурі надали свідчення Януковича у справі Майдану. Адвокат Віталій Сердюк стверджує, що Янукович не змінював українське громадянство на російське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-