Адвокат анонсував відеодопит Януковича в суді

Адвокат анонсував відеодопит Януковича в суді

Укрінформ
Захист колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут» очікує, що екс-президент Віктор Янукович зможе дати свідчення у їх справі в режимі відеоконференції вже через півроку.

Про це під час прес-конференції повідомив адвокат Олександр Горошинський, який представляє інтереси екс-беркутівців Аброськіна та Марінченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зазвичай процедура надання міжнародної правової допомоги по допиту свідка триває від 3 до 6 місяців. Якщо все буде гаразд, то Янукович зможе надати свої свідчення в суді в режимі відеоконференції вже через півроку», - сказав адвокат.

Він також не виключив, що на етапі виконання міжнародно-правових доручень можуть виникнути певні складнощі і цей процес може затягнутися.

Горошинський додав, що під час попереднього судового засідання Святошинський райсуд столиці задовольнив його клопотання про можливість допиту в режимі відеоконференції Януковича. Суд надіслав запит у Міністерство юстиції України з тим, щоб був зроблений відповідний запит до Міністерства юстиції Російської Федерації про надання міжнародної допомоги по допиту свідка.

Він також нагадав, що 11 квітня літав до Москви, де записав відеозапис спілкування з Януковичем, де той говорить про готовність свідчити.

Також Янукович підписав заяву та нотаріально її засвідчив до Святошинського райсуду столиці з тим, щоб його допитали в режимі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-