Перехід української армії на стандарти НАТО обговорять у Брюсселі

Перехід української армії на стандарти НАТО обговорять у Брюсселі

Укрінформ
У середу у Брюсселі начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко візьме участь у засіданні Військового комітету НАТО.

Сторони обговорять безпекову ситуацію на сході України та програму реформування Збройних сил України, повідомив власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі в.о. голови Місії України при НАТО Єгор Божок. 

"Начальник Генерального штабу Збройних сил України прибув до Брюсселя для участі у зустрічі з колегами із країн-членів НАТО. Головною подією для нашої держави є засідання Військового комітету Україна-НАТО на рівні начальників генеральних штабів. Цей захід є одним із ключових для належної підготовки для засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні у рамках саміту Альянсу 8-9 липня у Варшаві", - розповів Божок.

Він повідомив, що у рамках засідання Військового комітету Україна-НАТО очікується, що Муженко поінформує своїх колег з країн Альянсу про безпекову ситуацію на окупованих російськими терористами територіях на сході України, а також обговорить основні положення Державної програми реформування Збройних сил України на період до 2020 року, яка має бути представлена партнерам Президентом України Петром Порошенком на саміті НАТО у Варшаві у липні.

Окрім цього, головнокомандувач ЗСУ візьме участь у засіданні начальників генеральних штабів країн-учасниць дорадчо-тренувальної місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка", а також у засіданні вищих військових керівників країн-учасниць нової ініціативи НАТО "Платформа взаємосумісності".

"Цю ініціативу було започатковано на Уельському саміті НАТО у 2014 році з метою посилення взаємодії між країнами членами та партнерами Альянсу у вимірі досягнення взаємосумісності між їхніми збройними силами", - додав в.о. голови Місії України при НАТО.

Божок також повідомив, що у штаб-квартирі НАТО начальник Генштабу ЗСУ проведе двосторонні зустрічі зі своїми колегами із США, Польщі, Туреччини, а також із новопризначеним верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі американським генералом Куртісом Скапаротті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-