БПП визначиться із новим очільником ближче до літа

БПП визначиться із новим очільником ближче до літа

Укрінформ
Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» може провести партійний з'їзд наприкінці цього місяця. На з'їзді вирішуватиметься у тому числі й питання нового очільника партії.

Про це журналістам у кулуарах ВР розповів заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До кінця травня має бути з'їзд», - відповів він на запитання щодо часу проведення з'їзду партії БПП.

Водночас Гончаренко підкреслив, що саме на цьому з'їзді має бути призначено нового голову партії, оскільки, за його словами, нинішній керівник Віталій Кличко згідно із законом про державну службу не може поєднувати посади партійного очільника та мера столиці.

«Відповідно до нового закону про державну службу, що набув чинності 1 травня, людина не може одночасно обіймати посади і в партії, і на державній службі. Тому Віталій Кличко, який є мером Києва, головою Київської міської державної адміністрації,  не може бути керівником політичної партії «Солідарність». На найближчому з'їзді партії, на найближчому з'їзді центральної ради партії ми вирішимо це питання», - розповів Гончаренко.

Він також додав, що головою партії згідно зі статутом може стати лише людина, яка входить до складу центральної ради політичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-