Телеканал ВВС вжив термін

Телеканал ВВС вжив термін "громадянська війна" в Україні - заява

Документ
Укрінформ
Комітет у закордонних справах Верховної Ради звернувся до телеканалу ВВС з приводу неприпустимості вживання терміну "громадянська війна" в Україні.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат України, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції ВР Світлана Заліщук.

"За нашої з Борисом Тарасюком ініціативи Комітет у закордонних справах ухвалив офіційне рішення і звертається до телеканалу BBC щодо неприпустимості вживання терміну “громадянська війна” на каналі стосовно конфлікту в Україні", - зазначається у повідомленні.

За словами Заліщук, це реакція на показ 3 травня цього року документального фільму "Хто збив MH17" на британському телеканалі BBC-2. Фільм свідчить про причетність Росії до катастрофи, хоча автори вдаються до російських штампів про "громадянську війну" в Україні.

"Посилаючись на офіційні резолюції ООН та Ради Європи, ми обстоюємо коректність вживання термінів "російської агресії" та "окупації". До нашого звернення долучилися Комітет з європейської інтеграції та представники Парламентської групи дружби між Україною та Великобританією", - підкреслила народний депутат.

Копію звернення направлено міністру культури та медіа Великобританії Джону Вітінгдейлу, який у минулому довгий час очолював групу дружби між парламентами обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-