Гройсман розказав про переваги єдиної ціни на газ

Гройсман розказав про переваги єдиної ціни на газ

Укрінформ
Єдина ціна на газ, що була запроваджена урядом, дасть змогу Україні наростити видобуток власного газу та відмовитися від його імпорту.

Про це під час години запитань до уряду заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання ціни на газ в Україні було досить корупційним, у тому числі так зване запровадження різних цін, коли одній категорії громадян продавали по одній ціні, іншій – по іншій. Мільйони кубів газу списувалися на населення і продавалися за комерційними цінами. А завищені соціальні норми давали змогу робити на цьому мільярдні потоки", - сказав Гройсман. 

Крім того, за його словами, протягом багатьох років знищувалася національна система видобутку газу. 

«Постійне зменшення власного видобутку призводило до збільшення залежності від імпорту. А це означає залежність від Російської Федерації. Не проводилися жодні заходи з енергозбереження, щоб з цієї голки не було можливо злізти", - наголосив Прем'єр. 

Водночас, на думку Гройсмана, дії минулого уряду призвели до того, що Україна опинилася у залежності від поставок газу з Європи.

«Минулий уряд скоротив споживання і перевів нас з газової труби росіян на газові труби європейських партнерів. Наше завдання – стати енергонезалежною країною. Для цього треба наростити власний видобуток, запровадити енергозбереження та використовувати альтернативні джерела енергії», - вважає глава уряду. 

Крім того, на його переконання, продаж газу власного видобутку за низькими цінами знищував ПАТ «Укргазвидобування».

«Жодної технічної модернізації, жодних можливостей. Тепер, коли є єдина ціна на газ, ми маємо проводити збільшення власного видобутку, ліквідувати корупційні ціни», - додав Гройсман.

Водночас, за його словами, у рахунках громадян нічого не зміниться, оскільки діє система субсидій.

«Ті, хто має невеликі доходи, отримають адресну допомогу. Жодної паніки», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-