Порошенко запевнив, що Луценко буде керуватися не помстою, а справедливістю

Порошенко запевнив, що Луценко буде керуватися не помстою, а справедливістю

Укрінформ
Юрій Луценко має більше морального права вимагати справедливості, і на посаді генпрокурора України він керуватиметься не помстою чи бажанням розправи, а почуттям справедливості.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час представлення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два місяці пройшло з тих пір, коли був відправлений у відставку Віктор Миколайович Шокін. Ми не маємо можливості далі чекати, тому я подаю кандидатуру генерального прокурора, і цим генеральним прокурором буде Юрій Віталійович Луценко. Я впевнений у тому, що Юрій Віталійович Луценко має більше морального права вимагати справедливості. Він за свої переконання пішов на ешафот, у той час, як деякі народні депутати дуже ефективно співпрацювали, у тому числі з попередньою владою, він не зрадив своїм переконанням у в'язниці, він чесно зі мною і багатьма вами був поруч на Майдані", - сказав Порошенко.

Він запевнив, що Луценко буде керуватися не помстою чи бажанням розправи, а почуттям справедливості.

"Багато з тих, хто наразі пропонувалися, мали продемонструвати свою ефективність і у тому, аби посадити друзів, і в тому, аби розслідувати злочини Майдану, злочини 2 травня в Одесі. Я впевнений, що швидкими і ефективними кроками Юрій Луценко створить і примножить високу довіру до прокуратури", - наголосив Президент.

При цьому він зауважив, що "червоною фарбою не можна мазати" усіх працівників прокуратури, бо там багато порядних і професійних людей, готових робити реформи.

"Тому я прошу припинити політичне шоу", - констатував глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-