Співавтор закону про ГПУ анонсував завершення справ Януковича і К°

Співавтор закону про ГПУ анонсував завершення справ Януковича і К°

Укрінформ
Ухвалений законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури (№4645) дасть можливість провести реформи в системі прокуратури, а також завершити розслідування усіх справ, що стосуються Януковича та його оточення. Перш за все, мова йде про вдосконалення процесу заочного засудження.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", співавтор законопроекту Сергій Драюк у четвер під час брифінгу у парламенті, повідомляє прес-служба "НФ".

"Ці норми вже були у Кримінально-процесуальному кодексі, але проблема у тому, що заочне засудження досі можна було проводити лише в тому випадку, коли особа, яка ухиляється від слідства, оголошена у міжнародний розшук. Але ця процедура дуже складна і довга у часі. Тому були внесені доповнення до цього закону, а саме: особи, які перебувають за межами України більше шести місяців або знаходяться на окупованій території чи у районі антитерористичної операції, тепер також підпадають під ці статті", - розповів народний депутат.

Крім того, як наголосив Драюк, були внесені зміни до закону про Генеральну прокуратуру щодо розширення кола осіб, які можуть бути кандидатами на посаду генпрокурора.

"В цьому немає нічого поганого. Президент отримує можливість висунути на посаду генпрокурора особу, яка може не мати досвіду роботи в прокуратурі, але яка мінімум п’ять років займалася законодавчою діяльністю. Цей закон повністю відповідає усім нормам Конституції", - зазначив Драюк.

Водночас представник фракції "НФ" висловив здивування щодо позиції його колег з фракцій "Радикальної партії", "Батьківщини" та "Самопомочі", які не голосували за цей закон.

"Мені незрозуміла позиція цих депутатів. Ми чули від них заклики про те, що потрібно робити реформу прокуратури, необхідно завершити розслідування справ по Майдану, і у той же час вони блокують рішення про призначення генерального прокурора. Ми ж вважаємо, що цей закон дасть можливість, нарешті, провести належні реформи в системі прокуратури, а також завершити розслідування усіх справ, що стосуються Януковича та його оточення", - підкреслив Драюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-