У Польщі побудують ракетну базу США

У Польщі побудують ракетну базу США

Укрінформ
У населеному пункті Редзіково Поморського воєводства на півночі Польщі у п’ятницю, 13 травня, відбудеться церемонія початку будівництва американської ракетної бази, що стане елементом ПРО США та НАТО в Європі.

Урочистість буде проведено за участю міністра національної оборони Польщі Антонія Мацеревича і представників адміністрації США, інформує кореспондент Укрінформу.

Робота з будівництва бази для 300 американських військовослужбовців, які обслуговуватимуть балістичні ракети наземного базування SM-3 Block IIA (дальність дії до 2,5 тис. км), розпочнеться влітку. База повинна почати функціонувати з 2018 року, а на її будівництво планується витратити до 300 млн долл.

Рішення про будівництво американської бази ПРО у польському Редзіково ухвалене ще в 2008 році. Попередня концепція передбачала розміщення там ракет далекого радіусу дії в рамках стратегічної системи ПРО США. Однак після зміни влади у Вашингтоні адміністрація президента Барака Обами в 2009 році змінила концепцію створення ПРО, вирішивши розмістити у Польщі ракети SM-3 для захисту американських військ в Європі.

У Вашингтоні і Варшаві неодноразово наголошували, що створення елементів ПРО США у Польщі, а також в Румунії не спрямоване проти Росії. Однак у Москві заявили, що розміщення американських ракет у цих країнах вважатиметься ворожим актом про відношенню до РФ і викличе відповідну реакцію Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-