Власенко вважає, що Росія зволікатиме з екстрадицією Савченко

Власенко вважає, що Росія зволікатиме з екстрадицією Савченко

Укрінформ
Російський суд затягуватиме питання екстрадиції Надії Савченко в Україну доти, доки аналогічна процедура щодо двох російських ГРУшників не розпочнеться в нашій країні.

Таку думку висловив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лише суд вирішуватиме, чи підпадає Савченко під Конвенцію про видачу засуджених. Ми розуміємо, що з політичної точки зору ця процедура повинна відбуватися дзеркально, скоріш за все, до двох російських ГРУшників. У них вирок ще не вступив у законну силу. Тому я думаю, що російський суд і російське міністерство юстиції будуть відтягувати це питання до того, поки аналогічні процедури не пройдуть в Україні по відношенню до Александрова і Єрофєєва», - сказав він.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року російський суд засудив українку Надію Савченко до 22 років ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням.

Савченко розглядається як варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, які визнані винними у скоєнні низки кримінальних злочинів на території України. Їх засуджено до 14 років з конфіскацією майна.

 Наприкінці квітня українка заповнила документи на екстрадицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-