Магера не проти працювати в оновленому ЦВК

Магера не проти працювати в оновленому ЦВК

Укрінформ
Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера готовий працювати в новому складі Центрвиборчкому.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо буде довіра і з боку Президента, і парламенту, я готовий працювати в ЦВК", - сказав Магера.

Він також відмовився відповідати на запитання, чи готовий він очолити ЦВК, якщо буде така пропозиція: "Про це зарано говорити і давати відповідь на це запитання, і не тому, що я якось лукавлю".

Крім того, Магера зауважив, що бачить значно більше плюсів, ніж мінусів у роботі цієї каденції ЦВК, а що стосується змін у роботі - вони мають початися з виборчого законодавства.

"Я думаю, що зміни в першу чергу мають стосуватися   виборчих законів. Можливо, потрібно ухвалювати виборчий кодекс, оскільки в дуже великій мірі якість виборчого процесу залежить від виборчої системи, що застосовується на тих чи інших виборах зокрема. Я не договорив про мажоритарні виборчі округи у ВР, повірте, який би склад ЦВК не проводив, в мажоритарних округах, там завжди будуть проблеми, великі чи менші. Тому що мажоритарний округ -  це певною мірою спокуса використання певної корупційної складової, адже переможець отримує все. Тому, на мою думку, в українських умовах треба переходити до пропорційної виборчої системи з відкритими списками", - наголосив заступник голови ЦВК.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко цього тижня внесе у Верховну Раду кандидатури до нового складу ЦВК. У 12 з 15 членів ЦВК 1 червня закінчився семирічний термін повноважень. Вже всі фракції подали свої пропозиції Президенту щодо складу ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-