Іран провів випробування балістичної ракети

Іран провів випробування балістичної ракети

Укрінформ
Іран провів успішні випробування балістичної ракети середньої дальності.

Про це повідомляє DW.

"Два тижні тому ми повели пробний пуск ракети дальністю 2 тисячі кілометрів і з точністю попадання до 8 метрів", - сказав представник збройних сил Ірану Алі Абдулахі.

За його словами, Тегеран спрямував 10 відсотків коштів, передбачених на військові витрати на науково-дослідні проекти з метою зміцнення оборонної могутності країни.

Іран раніше провів цілий ряд запусків балістичних ракет малої, середньої і великої дальності в рамках військових навчань. США, Великобританія, Німеччина і Франція тоді закликали ООН провести засідання Ради Безпеки, щоб обговорити нові ракетні випробування Ірану. Запуски ракет Тегераном носять "провокаційний і дестабілізуючий характер, а також порушують резолюцію ООН №2231, яка закріпила ядерну угоду з Іраном, говорилося в листі чотирьох країн.

Західні країни вважають, що іранські ракети можуть бути оснащені ядерними боєголовками, тому порушують угоду про згортання іранської ядерної програми. Тегеран, у свою чергу, відкидає ці звинувачення, його в цьому підтримують Москва і Пекін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-