НАБУ не підтверджує тиску Кононенка на Абромавичуса

НАБУ не підтверджує тиску Кононенка на Абромавичуса

Документ
Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України не знайшли доказів незаконного впливу народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка на колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на депутатський запит лідера фракції БПП Юрія Луценка, підписаній в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком, текст якої оприлюднило Zn.ua.

"Твердження Абромавичуса, висловлені для преси, щодо чинення на нього незаконного впливу з боку народного депутата Кононенко І. В. свого підтвердження не знайшли. Покази заявника з цього приводу... не підтверджують його висловлювання в заяві для преси. Крім того, такі факти повністю заперечують як Кононенко І. В., так і Пасішник А. П., вони не підтверджуються зібраними матеріалами", - наголошується в листі.

Згідно з документом, для перевірки інших обставин, зазначених Абромавичусом, при яких, на його думку, на нього чинили тиск інші особи, перешкоджаючи займатися службовою діяльністю, виділено кримінальне провадження, про що 26.03.2016 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52016000000000084, досудове розслідування в якому проводять детективи НАБУ за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Досудове розслідування триває.

"За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри виконавчому директору НАК "Нафтогаз України" Пасішнику А. П. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча – ред.), який з метою незаконного призначення на посаду заступника міністра, усвідомлюючи протиправність своїх дій, реалізуючи власний умисел, чинив тиск на Айвараса Абромавичуса", - йдеться в листі.

Нагадаємо, 25 квітня НАБУ затвердило та направило обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом здійснення тиску з боку виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на екс-главу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. Справу передали в Солом'янський районний суд Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-