Віра Савченко забрала паспорт, але може

Віра Савченко забрала паспорт, але може "застрягти" в консульстві - Кулеба

Укрінформ
Сестра Надії Савченко Віра після затримання на кордоні перебуває в українському генконсульстві в Ростові-на-Дону. Її паспорт при ній.

Про це повідомив у Фейсбуці постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Віра Савченко відпочиває в безпеці на території нашого генконсульства в Ростові-на-Дону. Її паспорт при ній. Консулу вдалося його забрати у росіян", - написав він.

За словами дипломата, "Віра дійсно оголошена у федеральний розшук за образу судді в Чечні (це коли там було судилище над Карпюком і Клихом), а тому ми можемо у найближчі дні або добитися її повернення до України (добре), або отримати свого Ассанжа на території власного дипломатичного представництва (недобре)".

За його словами, уночі до справи Віри Савченко підключилися не лише консули, а й міністр закордонних справ Павло Клімкін, Президент Петро Порошенко та низка депутатів.

Нагадаємо, увечері 27 квітня Віру Савченко затримали на російсько-українському кордоні, коли вона поверталася від сестри Надії, яка перебуває у російському СІЗО. Після спроби затримання вона деякий час перебувала у заблокованій машині українського консульства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-