Агресія РФ: У Пентагоні назвали найбільш вразливий регіон

Агресія РФ: У Пентагоні назвали найбільш вразливий регіон

Укрінформ
У оборонному відомстві США вважають, що регіон Чорного моря й Південного Кавказу впродовж останніх років став найбільш уразливим від агресивної політики Росії.

Про це зазначив у середу в Вашингтоні заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, який нещодавно перебував з візитом в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

За його словами, Росія застосовувала для впливу на нього широке коло методів – від економічних та політичних важелів до військового втручання.

"Немає більш уразливого регіону та більш постраждалого від російського реваншизму ніж регіон Чорного моря й південного Кавказу", - наголосив він.

Російське військове втручання в Грузію в 2008-му і в Україну впродовж останніх двох років "демонструє повне ігнорування найбільш основних принципів світового порядку, у тому числі, суверенітету й територіальної цілісності країн, наголосив представник Пентагону.

За його словами, Росія ніде більше не чинила такого впливу по різних напрямах – енергетичному, інформаційному, військовому, політичному, економічному, як у регіоні Чорного моря й Південного Кавказу.

Він додав, що, звичайно, динаміка останніх років, коли Росія вторглася на Донбас та здійснила спробу анексії Криму, "викликала наші (США – ред.) занепокоєння та змусила переглянути нашу політику в цьому регіоні".

Карпентер нагадав слова президента Росії Володимира Путіна в інтерв'ю німецькому виданню Bild, який у контексті обговорень світового порядку заявив, що для нього важлива ні територія, ні кордони, а доля людей. Ці слова підтверджуються на прикладі регіонів, де присутні російські війська – в Південній Осетії, Абхазії, Придністров'ї, на Донбасі, в Криму, зазначив Карпентер.

Тим часом, представник Пентагону визнав, що наслідки агресії Росії мають набагато більш широкий масштаб і в географічному вимірі, і в часовому. Він наголосив, що амбіції нинішнього керівництва Кремля вплинуть на майбутній розвиток самої РФ впродовж наступних 25 років. Крім того, це спричинить наслідки для великих держав у світі, які спостерігають за поведінкою Росії та роблять свої висновки на подальше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-