Євросоюз залишається основним донором проектів на ЧАЕС - Туск

Євросоюз залишається основним донором проектів на ЧАЕС - Туск

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у телефонній розмові з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском обговорив питання підтримки України  у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, заборону Меджлісу та часові рамки запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

"Президент Європейської Ради підтвердив солідарність Євросоюзу з Україною та готовність надавати всебічну підтримку Україні в питанні подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", - йдеться у повідомленні.

За словами Туска,"ЄС залишається основним донором для подолання наслідків трагедії, виведення з експлуатації атомної станції та відновлення навколишнього природного середовища".

Глава держави подякував Президенту Європейської Ради за додатковий внесок Європейського Союзу у розмірі близько 20 млн євро до фонду Рахунку ядерної безпеки для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

"Україна глибоко вдячна за незмінну, багаторічну допомогу ЄС у розмірі вже близько 730 млн євро на реалізацію проектів з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", - наголосив Порошенко.

Він також засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

"Президент засудив заборону Меджлісу кримськотатарського народу, назвавши її злочинним рішенням, на яке повинен відреагувати весь цивілізований світ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко й Туск також обговорили часові рамки запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України, а також підготовку заходів політичного діалогу на найвищому рівні на ближчу перспективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-