Саакашвілі просить Президента ввести Нацгвардію до Одеси

Саакашвілі просить Президента ввести Нацгвардію до Одеси

Відео
Укрінформ
Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі попросив Президента України Петра Порошенка направити до Одеси Національну гвардію.

Про це він заявив у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я прошу президента без усіляких зволікань увести до Одеси підрозділ Національної гвардії України і додаткове об'єднання поліції", - заявив він.

Як наголосив голова ОДА, "підрозділи мають бути фінансово забезпечені, а не так, як було раніше, за рахунок якихось місцевих комерсантів. І тоді ми наведемо порядок, а також змусимо усіх, хто має забезпечувати порядок, діяти, а не займатися політичними інтригами. Я думаю, що настав той момент, коли держава має показати свою рішучість і бажання захистити своїх громадян".  

Також він звернувся до керівництва СБУ з проханням нарешті "зацікавитися сепаратистами в Одесі, зацікавитися російським громадянством і лояльністю до Росії Труханова та його бізнес-партнерів".

Крім того, глава Одеської ОДА закликав Порошенка призначити прозоро і за згодою громадськості прокурора області, а також "припинити шабаш Генеральної прокуратури, а найкраще - поновити на посадах Давида Сакварелідзе".

Своє звернення Саакашвілі мотивував останніми резонансними події в Одесі, організаторів і виконавців яких вкотре не встановлено, а також заради недопущення масових провокацій 2 травня.

Нагадаємо, "тітушки" в ніч на 26 квітня вчинили бандитський напад на наметове містечко протестувальників під Одеською мерією - побили людей палицями з металевими наконечниками і розтрощили намети. Частину нападників поліція та активісти затримали, в тому числі КамАЗ, яким  "тітушки" мали намір вивезти майно протестувальників.

Як відомо, під стінами мерії учасники пікету вимагали відставки мера Одеси Геннадія Труханова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-