Меркель закликала активізувати роботу з підготовки виборів на Донбасі

Меркель закликала активізувати роботу з підготовки виборів на Донбасі

Укрінформ
Глава німецького уряду Ангела Меркель вважає, що необхідно невідкладно активізувати роботу з підготовки до проведення виборів на Донбасі.

 Про це канцлер ФРН заявила після зустрічі з президентами США Бараком Обамою і Франції Франсуа Олландом і прем'єрами ВеликоїБританії Девідом Кемероном і Італії Маттео Ренці в Ганновері в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Германії.

«Нам треба зараз насамперед попрацювати над законом про вибори», - заявила Меркель. 

За її словами, сторони нормандського формату докладають «дуже інтенсивні зусилля» для того, щоб «дійсно просунути політичний процес і провести вибори». 

Сам нормандський формат, переконана канцлер, має продовжувати свою роботу. «Нормандська четвірка тісно погоджує свої дії з тим, що роблять США», - додала Меркель. Водночас вона зазначила, що останнім часом в світлі сирійської кризи здійснюються численні контакти між США і Росією, «у тому числі і в тому, що стосується української кризи». 

Учасники зустрічі також обговорили проблеми боротьби з ІДІЛ, ситуацію в Сирії, де перемир'я залишається вкрай крихким, в Лівії, кризу біженців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-