Гройсман доручив знайти і звільнити винних у контрабанді лісу в Чопі

Гройсман доручив знайти і звільнити винних у контрабанді лісу в Чопі

Фото
Укрінформ
Державна фіскальна служба має провести службове розслідування щодо спроби незаконного вивезення за кордон високоякісної необробленої деревини з Чопа Закарпатської області.

Таке доручення Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав голові ДФС Роману Насірову, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я б хотів, щоб кожен, хто мав причетність до цього - хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував - вони всі мають бути покарані, і їхні матеріали мають бути передані до Національного антикорупційного бюро. Це чиста корупція, махрові корупціонери, яким просто не місце в самій системі", - наголосив Гройсман.

Він також доручив з'ясувати причетність до інциденту представників ПАТ "Укрзалізниця", екологів і лісників. "Це все взаємопов'язано. Тому я доручаю швидко провести розслідування і всіх [винних] притягнути до відповідальності, і вони мають бути звільнені негайно", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Крім того, він закликав ухвалити відповідні кадрові рішення щодо керівництва митниці.

"Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цим кругляком. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді, і роблять це. Тому я вважаю, що мають бути найжорсткіші кадрові рішення, які тільки можуть бути", - підкреслив керівник уряду.

Насіров у свою чергу повідомив, що службове розслідування щодо цього інциденту розпочате, та висловив сподівання, що воно буде закінчене вже цього тижня.

Нагадаємо, у м.Чоп намагалися вивезти з країни 24 вагони лісу високої якості. Необроблена деревина, експорт якої заборонений законом, була пред'явлена до оформлення як дрова і не пройшла фактичного огляду для встановлення типу деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-