Бальцерович назвав свої перші кроки в Україні

Бальцерович назвав свої перші кроки в Україні

Укрінформ
Лєшек Бальцерович вже визначився з першими кроками, які здійснить на посаді співголови групи стратегічних радників в Україні.

Про це реформатор польської економіки кінця 1980-х років розповів у понеділок на прес-конференції у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Перша пропозиція – команда (створення групи. – Ред.), друга – аналіз і підготовка програми, яка має бути конкретною й одночасно зрозумілою. Ця програма має бути підставою для прийняття чергових практичних рішень і базою для комунікації як з українським суспільством, так і Заходом”, - наголосив Бальцерович.

Він наголосив на необхідності викоренити ту частину української системи, яка потребує виправлення і змін. “З упевненістю можу сказати, що йдеться про юридично-адміністративне оточення підприємництва, особливо у сфері малого бізнесу. Це вимагатиме швидких кроків, що потребуватимуть якихось агенцій чи інспекцій, якщо виявиться, що йому (малому бізнесу. – Ред.) сильно перешкоджають”, - зазначив польський реформатор.

Він підкреслив, що в Україні є 1,5 тис. державних підприємств, які або не діють, а погано функціонують. Необхідним для цього сектора він назвав процес реструктуризації і через певний час - приватизації.

“Треба здійснити аудит законодавства і подивитися, що варто ліквідувати. При цьому ліквідувати треба так, щоб воно не відроджувалося”, - наголосив Бальцерович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-