Чорновіл каже, що загиблий політолог колись був його помічником

Чорновіл каже, що загиблий політолог колись був його помічником

Укрінформ
Політолог Андрій Дорошенко, який загинув у неділю в Києві, свого часу був офіційним помічником колишнього народного депутата Тараса Чорновола.

Про це Чорновіл повідомив у Фейсбуці.

"Андрій (Дорошенко - ред.) був моїм другом, офіційним помічником у парламенті, ми багато років доволі плідно співпрацювали. У нас не завжди співпадали погляди, але все ж спільного було більше, ніж розбіжностей. І сьогодні його не стало... Поки що ще нічого не зрозуміло: було це самогубство чи вбивство, не беруся судити і я", - написав він.

За словами Чорновола, Дорошенко був хорошою людиною, дуже толерантною, делікатною й талановитою.

"Він постійно генерував нові ідеї. Одна з них об'єднувала нас чимало років - ідея українсько-арабських контактів. У рамках створеної ним та Сергієм Толстовим організації "Євроарабія" ми налагоджували контакти спершу з посольствами, пізніше з урядами арабських держав, організували два офіційні візити до Марокко й Алжиру", - зазначив екс-нардеп.

Як повідомлялося, 24 квітня біля будинку по вулиці Донця-21 а, у Солом'янському районі Києва було виявлено тіло Дорошенка, який випав з вікна на 9-му поверсі. На місці лікарі констатували смерть чоловіка. За попередньою інформацією, він випав із технічного поверху житлового будинку.

Слідчі столичної поліції попередньо кваліфікували загибель Дорошенка як "умисне вбивство" (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Наразі проводяться необхідні першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин трагедії.

Як відомо, Андрій Дорошенко закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Кандидат політичних наук. У 2009-2010 роках - політолог київського Інституту глобальних стратегій (під керівництвом Вадима Карасьова), у 2011 році - експерт Центру передових правових ініціатив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-