Порошенко не боїться, що українці масово поїдуть, коли їм скасують візи

Порошенко не боїться, що українці масово поїдуть, коли їм скасують візи

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що підозри щодо можливого великого відтоку українців за кордон через запровадження безвізового режиму з ЄС принижують український народ.

Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вірю українцям! Навіть після того, як Росія почала анексію Криму й агресію проти нашої держави на сході, українці, які потрапили під цю агресію, мають зруйновані будівлі, зруйновані заводи, де вони працювали, вимушені були стати тимчасово переміщеними особами, вони з України не поїхали. Внаслідок наших ефективних дій ми робили і робимо усе можливе, аби ці тимчасово переміщені особи були забезпечені соціальною допомогою, для їх дітей було організовано навчання, і ви бачите, що ніхто з них, навіть у цих умовах з України не поїхав», - сказав Порошенко.

Він підкреслив: після повернення українського суверенітету на Донбас вкрай важливо, аби ці українці повернулися на свою землю, не будучи отруєними російською пропагандою, і становили український кістяк на відновленому Донбасі.

Натомість Глава держави висловив переконання, що завдяки запровадженню безвізового режиму з ЄС, сотні тисяч українців матимуть змогу повернутися в Україну.

«Я впевнений, що з точністю до навпаки сотні тисяч українців, які зараз знаходяться у країнах ЄС, нарешті будуть мати можливість повернутися в Україну. Їм не потрібно буде шукати віз, шляхів, аби бачитися з родинами, дітьми. Тому подібними підозрами ми просто принижуємо народ, і я не хочу навіть це обговорювати і не дам нікому це робити», - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-