Турчинов квапить Гройсмана з грошима на оборонку

Турчинов квапить Гройсмана з грошима на оборонку

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов просить новий уряд не зволікати з фінансуванням державного оборонного замовлення.

Про це повідомляє прес-служба РНБО з посиланням на заяву  Турчинова.

"Для країни, яка понад два роки протистоїть військовій агресії Російської Федерації, зволікання з фінансуванням державного оборонного замовлення неприпустиме, оскільки це загрожує національній безпеці і обороні нашої країни", - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинова, досі не розблоковано фінансування виробництва нових видів озброєння та військової техніки, а також підготовки виробничих потужностей для впровадження важливих військово-технічних проектів.

"Така ситуація виникла внаслідок того, що значну частину фінансування державного оборонного замовлення в бюджеті на 2016 рік передбачається виділити зі спеціального фонду, який, в свою чергу, повинен наповнюватися за рахунок конфіскації коштів, що були вкрадені в українського народу екс-президентом Януковичем та його оточенням", - сказав Турчинов і додав, що ці кошти (понад 1,5 млрд доларів) заарештовані та перебувають на рахунках українських банків.

Секретар РНБО нагадав, що за останні півроку парламент не зміг прийняти рішення "ані щодо законодавчого забезпечення заочного засудження біглих злочинців, ані щодо конфіскації та передачі до бюджету заарештованих багатомільярдних ресурсів". "Подальше зволікання з фінансуванням оборонних програм загрожує національній безпеці та обороні країни", - наголосив він.

Турчинов також зазначив, що вимушений звернутися до нового уряду та попросити перерозподілити гроші з Державного бюджету на 2016 рік для оборонних програм.

"Через відсутність відповідальності та політичної волі українських парламентаріїв забезпечити правовий механізм наповнення спецфонду бюджету за рахунок заарештованих фінансових ресурсів, ми вимушені звернутися до новообраного Кабінету міністрів з вимогою терміново внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік щодо перерозподілу ресурсів і фінансування оборонних програм винятково із загального фонду Держбюджету", - сказав Турчинов.

За його словами, відповідне звернення до уряду щодо внесення таких змін вже підготував Апарат РНБО України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-