ГПУ каже, що їй заважають розслідувати справу мера Вишгорода

ГПУ каже, що їй заважають розслідувати справу мера Вишгорода

Укрінформ
Генеральна прокуратура звинувачує депутатів Київської обласної ради у втручанні в слідство стосовно мера Вишгорода Олексія Момота.

Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"До нас надійшли документи, які, крім повного правового нігілізму, можуть також підпасти під ознаки кримінального правопорушення. Окремі депутати Київської облради у зв'язку з проведенням слідчих дій щодо Момота хочуть прийняти дивні рішення, а саме проголосувати за те, щоб вважати дії прокуратури Київської області, яка проводила обшуки в кабінеті глави Київської облради, протиправними", – сказав він.

За словами Куценка, депутати Київської обласної ради звернулись до виконуючого обов'язки генпрокурора з клопотанням про відставку прокурора Київської області.

"Депутати вирішили уповноважити апарат Київської областної ради підготувати скарги до компетентних органів щодо протиправних дій прокуратури та клопотати до виконуючого обов'язки генпрокурора про звільнення прокурора Київської області", - зазначив він.

Куценко наголосив, що дії депутатів підпадають під дію ст. 343  ККУ -  це втручання в діяльність правоохоронних органів. Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до 4 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-