Данилюк визнав, що має компанії на Кіпрі та Кайманових островах

Данилюк визнав, що має компанії на Кіпрі та Кайманових островах

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк визнав, що досі формально директор у трьох компаніях - дві компанії на Кіпрі та одна на Кайманових островах.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Після виявлення помилок із заповненням своєї декларації, я вирішив залучити юристів для перевірки компаній групи, в якій я працював під час проживання в Англії... Я не займався бізнесом з моменту переїзду в Україну у 2010 році, а відтак не мав і не маю конфлікту інтересів під час перебування на держслужбі. Але, згідно з отриманою інформацією, я ще й досі залишився формально директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах", - зазначив міністр.

За словами Данилюка, ці компанії входили до групи компаній, якою він керував як один з директорів, як найманий менеджер, що діяв в інтересах інвесторів.

"Я дав інструкції щодо виведення мене з керівних посад - і мої колишні партнери разом з юристами завершують відповідні процедури. Я не задекларував ці компанії одразу, адже вірив, що мої партнери вивели мене з керівного складу цих структур ще в 2010 році", - сказав він.

Очільник Мінфіну зазначив, що наразі продовжує вивчати ситуацію, аби точно пересвідчитися, що більше не має жодних "речей", що мають бути задекларовані публічно.

"За результатами цього дослідження, я вношу зміни до своєї декларації, та хочу принести свої вибачення суспільству - всі ці дані мали бути коректно задекларовані мною "з першої спроби", - зазначив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-