Голландський референдум: У Європарламенті бачать кілька сценаріїв для України

Голландський референдум: У Європарламенті бачать кілька сценаріїв для України

Ексклюзив
Укрінформ
У Європарламенті чекають на подальші кроки уряду Нідерландів, щоб визначитися, як завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу заявив голова Делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрей Пленкович.

«Ми розуміємо, що ключовим чинником для початку нових обговорень та міркувань після цього голосування, є насамперед чітка позиція нідерландського уряду – що вони мають намір робити після референдуму. Це є передумовою, щоб зрозуміти, яким шляхом йти далі», - сказав європарламентарій.

За його словами, можна скористатися процедурою ухвалення спеціальної декларації з урахуванням занепокоєння Нідерландів.

Водночас, додав Пленкович, існують інші напрямки вирішення цієї проблеми, з огляду на динаміку набуття чинності окремих частин Угоди, які є у компетенції для імплементації з боку ЄС, а також тих положень документа, за виконання яких відповідальні країни-члени.

Як повідомляв Укрінформ, після негативних результатів референдуму 6 квітня у Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС нині голландський уряд проводить консультації з парламентом з питання завершення ратифікації угоди з урахуванням результатів волевиявлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-