Варшавський саміт із Порошенком дасть

Варшавський саміт із Порошенком дасть "чіткий сигнал" - генерал НАТО

Укрінформ
Зустріч на вищому рівні, яку глави держав НАТО проведуть разом з Президентом України у Варшаві, надішле дуже чіткий сигнал на підтримку України.

Про це у середу в Києві заявив Голова військового комітету НАТО генерал Петер Павел під час зустрічі з журналістами за підсумками переговорів з начальником Генерального штабу ЗС України генералом армії Віктором Муженко.

"З того, що я знаю, і що я бачив у документах, президент Порошенко був запрошений Генеральним Секретарем приєднатися до інших глав держав у Варшаві для зустрічі на вищому рівні. Є такі очікування, що саміт та зустріч на вищому рівні з президентом Порошенком надішле дуже чіткий сигнал», - заявив військовий керівник.

Він відкинув припущення про те, що в НАТО вважають реформи, які Україна проводить у військовій сфері, недостатньо активними.

"Інколи ми стикаємось з нестачею терпіння. Важко робити такі глибокі й широкі реформи, навіть для країни, яка перебуває у мирі. Якщо ми говоримо про країну, яка є суб'єктом військової інтервенції, дуже важко слідувати планам. Переконаний, що, виходячи з обставин, Україна робить дійсно великий прогрес", - сказав Петер Павел.

Представник НАТО привітав Україну за ті зусилля, які Збройні Сили та країна в цілому роблять  в контексті реформ та прогресу у розбудові сучасних збройних сил.

"НАТО має тривалу історію партнерства з Україною, починаючи з дев'яностих.  У 2014 році після агресії з боку Росії і анексії Криму це партнерство та співпраця набули значно більшої інтенсивності. Наша мета - надати Україні всю необхідну допомогу для розбудови боєздатних та сильних збройних сил, здатних виступати суттєвим стримуючим фактором для будь-якої подальшої агресії", - зауважив голова Військового комітету НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-