Мін'юст РФ отримав запит про видачу Савченко

Мін'юст РФ отримав запит про видачу Савченко

Укрінформ
Мін'юст РФ отримав від Міністерства юстиції України запит про надання документів, необхідних для передачі української льотчиці Надії Савченко Києву.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу російського відомства.

"До Мін'юсту РФ по факсимільному зв'язку надійшов запит Мін'юсту України про надання документів, необхідних для розгляду питання передачі засудженої Савченко в Україну для подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - заявили в міністерстві.

При цьому в Мін'юсті РФ стверджують, що Конвенція про передачу засуджених осіб 1983 року не регламентує строки розгляду відповідних запитів.

Раніше в середу міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Конвенція передбачає певні бюрократичні процедури: "Через стан здоров'я Надії строки, визначені Конвенцією, для нас неприйнятні".

"Тому ми прийняли рішення дати можливість дипломатам попрацювати з російською стороною для того, щоб отримати механізм та гарантії дотримання термінів. Щойно вони повідомлять нам про результати своєї роботи, ми відразу ж запустимо відповідні юридичні механізми", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, 22 березня суд у Росії засудив Надію Савченко, викрадену і незаконно переправлену на територію РФ, до 22 років ув'язнення за сфальсифікованим обвинуваченням. 19 квітня Надія припинила голодування.

На даний момент все більш реальним стає обмін Савченко на російських військовослужбовців Єрофеєва і Александрова, які були засуджені до 14 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-