Юнкер - Порошенку: Українці скоро подорожуватимуть Європою без віз

Юнкер - Порошенку: Українці скоро подорожуватимуть Європою без віз

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої подякував за внесення на розгляд Ради ЄС та Європарламенту законодавчої пропозиції про запровадження безвізового режиму.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Президент Європейської Комісії запевнив, що Євросоюз залишається надійним партнером України, та висловив впевненість, що вже невдовзі українці зможуть користуватися перевагами безвізових подорожей Європейським Союзом", - йдеться в повідомленні.

Порошенко докладно поінформував Юнкера про прогрес на шляху реформ, які отримали новий імпульс завдяки формуванню проєвропейської коаліції та нового уряду.

Він висловив переконання, що консультативний референдум у Нідерландах не стане непереборною обставиною для набрання чинності Угоди про асоціацію.

"Співрозмовники також обговорили погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Президент Європейської Комісії запевнив, що ЄС продовжує рішуче виступати за територіальну цілісність і суверенітет України. Жан-Клод Юнкер також наголосив на важливості збереження санкцій проти РФ допоки Москва не забезпечить виконання Мінських домовленостей", - повідомили у прес-службі.

Глава держави також проінформував президента Єврокомісії щодо ситуації зі звільненням Надії Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування для громадян України візових вимог для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-