Україна отримає безвізовий режим за кілька місяців - Порошенко

Україна отримає безвізовий режим за кілька місяців - Порошенко

Звернення
Укрінформ
Позначку «виконано» у безвізовому режимі можна буде поставити за кілька місяців.

Про це Президент  Петро Порошенко заявив у зверненні щодо рішення Єврокомісії, інформує прес-служба Глави держави. 

"Безвізовий режим був моїм зобов'язанням перед вами. Позначку «виконано» можна буде поставити за кілька місяців. На шляху до цього рішення ми здійснили реформи, які змінили країну. ЄС високо оцінює і підтримує наші реформи. Від імені українського народу хочу подякувати Єврокомісії за це рішення, яке ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною", - зазначив Порошенко.

Він зазначив, що це був тривалий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи. "Пам’ятаю кожний крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру в безвізовому законодавстві. І взагалі ми виконали план, який містив у собі майже 140 умов. Найголовніші з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією. Зокрема все антикорупційне законодавство прийняте як одна з умов скасування віз", - сказав Порошенко.

Глава держави подякував Єврокомісії від імені українців за це рішення, яке, за його словами, "ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною", а за спільну роботу над безвізовим режимом - Верховній Раді, уряду, дипломатам і громадянському суспільству.

Відео: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-