У Європарламенті похвалили Київ за ProZorro

У Європарламенті похвалили Київ за ProZorro

Укрінформ
Виконання останнім часом Києвом значної роботи у сфері новітніх технологій пророкує спільне "цифрове" майбутнє для України та ЄС.

На цьому під час конференції "Цифрова Україна", що відбулася в Європарламенті за ініціативи євродепутата від Польщі Міхала Боні і на якій представлено досягнення України у сфері реформи електронного урядування протягом останніх двох років, заявив єврокомісар з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтер Еттінгер, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Беручи до уваги звіт за пророблену роботу, я бачу спільне цифрове майбутнє України та Європейського Союзу", - заявив Еттінгер.

Українська делегація під час конференції прозвітувала про виконання Києвом взятих зобов’язань в рамках Стратегії кібербезпеки України, що була затверджена Президентом Петром Порошенком, представила електронну систему державних закупівель ProZorro.

Під час конференції поінформовано також, що лише упродовж лютого цього року в Україні зафіксовано 77 тис. кібератак, що несли загрозу блокування щодо функціонування громадського транспорту, включаючи метро, та викрадення інформації державного значення.

Як зауважив євродепутат Боні, створення мережі інформаційної безпеки на сьогодні викликає також багато дискусій в самому Європарламенті, але співпраця з Україною у цій сфері є дуже важливою.

"Спільна робота у цьому напрямку з Україною є важливою і свідчить про вчасний і оперативний підхід України", - наголосив Боні.

У конференції взяли участь керівник голова групи Друзів Європейської України Петрас Ауштревічус, депутат Європарламенту Кайя Каллас, посол України в Бельгії Микола Точицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-