Порошенко про політв’язнів: Сподіваюся, Росія покаже прогрес

Порошенко про політв’язнів: Сподіваюся, Росія покаже прогрес

Укрінформ
Після вчорашньої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним можливі певні зрушення у питанні звільнення українських заручників, зокрема Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Данії Ларсом Льокке Расмуссеном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами вчорашньої розмови можливі певні зрушення у питанні звільнення й інших українських громадян, зокрема, я підняв питання критичного стану здоров'я Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва. Сподіваюся на те, що російська сторона продемонструє певний прогрес", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що звільнення українців з Росії має для України принципове значення.

Афанасьєв засуджений до семи років суворого режиму за звинуваченням в тероризмі. Він пішов на угоду зі слідством і виступав свідком обвинувачення проти режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких засудили до 20 і 10 років ув'язнення відповідно.

73-річного Солошенка засудили в РФ до шести років за гратами за звинуваченнями у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-