Росія вигадала, як легалізувати найманців з «Л/ДНР» у Сирії

Росія вигадала, як легалізувати найманців з «Л/ДНР» у Сирії

Укрінформ
Російські військові відбирають на території т.з. “ДНР” та “ЛНР” бойовиків для поповнення своїх підрозділів в Сирії, імітуючи їх призначення в штат приватних військових компаній (ПВК).

Про це повідомляє у вівторок Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“З метою поповнення підрозділів збройних сил РФ, що приймають участь у бойових діях у Сирії, на території т.зв. “ЛНР” та “ДНР” здійснюється відбір військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Перевага надається учасникам збройної агресії Росії проти України, чеченських кампаній та війни СРСР в Афганістані”, - йдеться у повідомленні.

За даними військової розвідки, оцінка професійної придатності та проходження курсів бойової перепідготовки організовано Центром територіальних військ ЗС РФ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ на спеціальному полігоні під Новочеркаськом (Росія).

“Військовослужбовці, що успішно пройшли випробування, повинні підписати спеціальний контракт, що імітує їх призначення в штат приватних військових компаній для зняття юридичної та фінансової відповідальності з уряду Росії за можливі наслідки”, - зазначили в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-